TELUS GARDEN


This one-of-a-kind piano was designed by Gregory Henriquez, architect for TELUS Garden, a lobby of the new “TELUS” headquarters located in the heart of downtown Vancouver, Canada. The architect drew inspiration from the design of the office building itself. Rather than opting for traditional black, Gregory Henriquez chose a natural wood finish, echoing the dramatic, sculptural glulam beams of the expansive plaza canopy. The legs supporting the piano mimic the distinctive V-shaped concrete structural supports that are an integral part of the tower’s design. And in a nod to the high-tech features of TELUS Garden office, the inside panel of the lid is mirrored, providing viewers with a clear perspective of the piano’s inside.

The technical files present on this website represent only a selection of the many special “Art Case” pianos built so far. Since wood is a natural product whose features are unique and unrepeatable, the veneers visible in these pictures are purely indicative and non-committing with regard to future creations.